Hangfelvételből szöveg készítése korrektúrával

Hangfelvétel átalakítása írott szöveggé

Mikor jöhet szóba a hangfelvételek írott szöveggé alakítása?

Előadások hangfelvétele, hangjegyzetek és riportok készítése után sokszor felmerül az igény a rögzített anyag leírására. Egy tovább szerkeszthető elektronikus formátum több előnnyel is jár.
Az írott szöveg könnyebben áttekinthető, gyorsabban tanulható, kiegészíthető saját jegyzetekkel, képekkel. Hangjegyzet és riport esetén pedig eleve cél lehet írott anyag létrehozása, a későbbi felhasználás érdekében.

Az elérhető automatikus leíró programok segítenek egy nyers leirat elkészítésében, de használatuk után is feltétlenül ajánlott egy teljes ellenőrzés és hibajavítás. A program által előállított ömlesztett szöveg sokszor még nem tartalmaz megfelelő írásjeleket, ékezeteket, és lehetnek benne félreértelmezések vagy hiányozhatnak az esetleges környezeti zajban elveszett szavak. A mondathatárok és bekezdések formázása is a szükséges feladatok közé tartozik. Ezért a hangfelvétel szöveggé alakítása jelenleg még nem oldható meg teljesen automatikusan.

Ha kalkulálni szeretnél hanganyagoddal kapcsolatban, miként lesz a hangfájlból szöveg, akkor tudd, hogy egy órányi hangfelvételből várhatóan 18-20 oldalnyi írott anyag keletkezik. Ennek átnézésével, korrektúrájával is számolj. A hangfelvétel átírás munkaideje átlagos esetben négy-ötszöröse a felvétel időtartamának.

Nincs szükséged a teljes hangfájl leírására? Időpontok szerint megadhatod, hogy a teljes hanganyag mely részeit iratozzuk le. Ekkor annyi a kérésünk, hogy a kijelölt részek legalább 5 percesek legyenek. Elszámoláskor természetesen csak a kívánt időtartamot kell kifizetni, de a minimál ár ilyenkor is érvényes.

Háromféle konstrukcióban is vállaljuk a hangátírást:
1. Közvetlenül hangfájlból, ekkor csak elküldöd nekünk a felvételt és megadod a kívánt oldalformátumot.
2. Ha már van programmal készült leirat, akkor vállaljuk ennek javítását az eredeti hangfájl alapján.
3. Ha pedig vállalod a szöveg átnézését és javítását, kérhetsz csak gépi leiratot is.

Rendeld tőlünk a hangfelvétel leírását, mert

  • megkímélünk az időt rabló és monoton munkától
  • hangjegyzeteid, riportjaid szerkeszthető formába alakítjuk
  • elvégezzük a szöveg nyelvi korrektúráját is
  • a kívánt oldal formátumra tördeljük a kész anyagot
  • kérésedre 5-10 percenként időmarkereket is teszünk a szövegbe

1. Hangfelvétel-átírás ára közvetlenül hangfájlból

170 Ft / perc
Minimális rendelési összeg: 3.000 Ft (18 perc hanganyag)
A hozzánk eljuttatott hangfájl szövegét leírjuk és összeolvasással ellenőrizzük a pontosságot.  A leiraton elvégezzük a nyelvi korrektúrát (helyesírás, tagolás) és a kívánt oldalformátumra tördeljük.

2. Meglévő nyers (gépi) leirat és a hangfájl összeolvasás és javítás ára

130 Ft / perc
Minimális rendelési összeg: 3.000 Ft (23 perc hanganyag)
Ha már egy automatikus leíró programmal elkészítetted a nyers szöveget, és ellenőrizni szeretnéd, akkor összeolvassuk a hanganyaggal. Javítjuk a hiányzó vagy rosszul értelmezett részeket, és elvégezzük a nyelvhelyességi korrektúrát is. Kialakítjuk a kívánt oldalszerkezetet.

3. Programmal készült leirat készítése korrektúra nélkül

80 Ft / perc
Legkisebb rendelési összeg: 2.400 Ft (30 perc hanganyag)
Ha némi (vagy sok 🙂 gépeléstől szeretnéd megkímélni magad, de vállalod a nyers leirat átnézését és javítását, akkor ezt ajánljuk. A hangfelvétel leirat készítő programmal gyártott szöveg pontossága természetesen függ a hangfelvétel minőségétől. Tapasztalataink alapján, jól érthető beszéd esetén 60-70%-os egyezés elérhető, ami már sokat gyorsít egy hangleirat készítésében. Ebben az esetben a szöveghez nem nyúlunk, az általad küldött hangfájl gépi leiratát küldjük vissza neked.

Hangfelvételből szöveg írása

A megkeresés jellege:

Mit kérsz tőlünk?

Adataid az általános adatvédelmi törvények betartásával kezeljük.

netszovegiras@gmail.com
ÁSZF - Adatkezelés
Partnereink

Figyelem! Ha böngésződben engedélyezted, akkor oldalaink sütiket használnak a felhasználói élmény növeléséhez!