Válaszok a gyakran ismételt kérdésekre

A megbízások elvállalásával és teljesítésével kapcsolatos kérdések – lásd még: ÁSZF

Mi alapján adtok korrektúra árajánlatot?

Két alapeset van, az egyik a weboldal átnézés-javítás kérése. A kívánt cél megbeszélése közben (vagy utána) átnézzük az adott honlap szöveges tartalmát. Az ott látottak alapján felmérjük, hogy milyen változtatásra van szükség. Ebből és a szöveghosszból képezzük az árat, ami a minimális vállalási összegről indul. Ha a munka túllépi a minimális árban foglaltat, akkor nő az ár, de biztosan nem fogja meghaladni a teljes szöveg karakterenkénti 1 Ft-os díját.

A másik eset a kiadványok korrektúrája. Szintén egy rövid igényfelméréssel kezdünk (csak nyelvtan, + nyelvhelyesség, + stilizálás stb.). Majd oldalmérettől függően 2-4 oldal előzetes átküldését és a teljes szöveg karakterszámának megadását kérjük. Ezekből tudunk következtetni a munka várható mennyiségére. Az árajánlat itt is a minimális árról indul, ami 1-2 oldal korrektúráját “lefedi”. Több szolgáltatás kicsit felfelé, hosszabb szöveg kicsit lefelé mozdítja a karakterenkénti átlagárat.

Mennyi idő alatt készül el egy blogbejegyzés?

A megrendeléstől számítva 3-4 munkanapon belül küldjük a szöveget. Több blogposzt megrendelése estén, hetente 1 db elkészítését vállaljuk egy megbízó részére.

Mi van, ha nem tetszik az általatok írt szöveg?

Igyekszünk előzetesen felmérni az igényedet (ezért van a sok kérdés), és a szöveggel megfelelni annak. Ha ez mégsem sikerül elsőre, akkor természetesen kérhetsz javítást. Posztok és blogok esetén ennek egyik feltétele, hogy még ne jelenjen meg a szöveg az oldaladon, másik a kézzelfogható, konkrét észrevétel.
Weboldalaknál viszont a megjelenés után érdemes a néhány nap alatt összegyűlt változtatni valókat egyben javítani (általában szükség is van kisebb-nagyobb simításokra, finomhangolásra).

Milyen témakörökben nem vállaltok szövegírást?

Speciális szakmai ismereteket igénylő témákban az előzetes megbeszélés alapján tudunk dönteni.
Erősen nyomuló, végtelenített reklám oldalak szövegezése előtt is egyeztessünk 🙂
Politikai, rasszista és feltételezhetően törvénysértő tartalmak esetén nem vállaljuk a feladatot.

Az általunk kezelt és elkészíthető fájl formátumok, küldési módok

E-mailben küldjem az átnézendő jegyzetemet?

Igen, jöhet a netszovegiras@gmail.com címre, de a Google Drive-on is megoszthatod ezzel az e-mail címünkkel. Kérünk, hogy az eredeti fájlodról készíts egy másolatot, és azt küldd el nekünk. A küldött vagy megosztott fájl lehetőleg szerkeszthető legyen.

Milyen formátumú szövegeket tudtok kezelni?

Az elterjedt formátumok: .doc, .docx, .txt, .srt, .odt, .sxw, html, php

Milyen formátumú hangfájlokat tudtok kezelni?

Az elterjedt formátumok: MP3, WAV, amr, m4a
Maximális méret: 1GB
Maximális hossz: 3 óra

Milyen videófájlokból tudtok feliratot készíteni?

Az elterjedt formátumok: mp4, webm, mov, m4a (videó hangsáv)
Maximális méret: 1GB
A videó maximális hossza: 3 óra
Az elkészülő feliratfájl típusa: *.srt (SubRipText fájl)

Levélmellékletnek túl nagy az MP3 felvételem, hogy tudom elküldeni?

A Google Drive-ra való feltöltést javasoljuk és onnan egy megosztást a netszövegiras@gmail.com e-mail címünkkel.
Vagy egy alkalmi “óriásfájl kezelőre” töltsd fel és küldd el nekünk a letöltési linket.

1 óra hangfelvételből hány oldal szöveg lesz?

Átlagos beszélgetés, előadás esetén, (11 pontos betűméretnél és oldalanként 3-4 bekezdéssel) kb. 18-20 oldal szöveg lesz egy órányi hanganyagból.

Lehet-e csak bizonyos részek leiratát kérni a hanganyagból?

Igen, meg tudjuk oldani, de a kívánt részek minimum 5 percesek legyenek. Elszámolásnál csak a leiratozott részek idejével számolunk, viszont a minimális rendelési összeg ekkor is érvényes.

Videófelvételből is lehet leiratot kérni?

Igen, a videó hanganyagának leiratát is el tudjuk készíteni. Az ár megegyezik a hangfelvétel leirat percenkénti árával. Feltételek: (mp4), (webm) vagy (mov) formátum, maximum 3 óra időtartam és/vagy maximum 1GB-os fájlméret.

Pénzügyek, számlázás, árképzés

Milyen számlát kapok?

A megbízások elvégzése után, (de az átadás előtt) elektronikus vagy papír alapú számlát tudunk kiállítani. Ennek kifizetése történhet átutalással, online fizetéssel, esetleg készpénzben. A megadott árak már tartalmazzák a 27% ÁFA-t. A kiállító ÁFA körbe tartozó vállalkozás.

Miért van minimális vállalási összeg?

Minden megrendelés teljesítésekor vannak fix összegű költségek. A banki, a számlázási és a megrendelés kezelés technikai ára és időtartama ezen minimális vállalási összeg felett teszik megtérülővé a munkánkat.

Mi a számlaszámotok, ha utalni szeretném a vételárat?

A banki adataink: Vilcomp Kft., K&H bank, 10200847-32413786-00000000
Utaláskor kérjük, hogy a megjegyzésbe írd be a küldött számla számát vagy a nevedet.

Szerzői jogok

Vonatkozik-e rátok a titoktartási kötelezettség?

Igen, betartjuk azt az alapvető elvárást, hogy a hozzánk került szöveg- és hanganyagokat nem adjuk tovább és nem mutatjuk meg harmadik félnek. A megrendelésre írt szövegekkel a kifizető sajátjaként rendelkezhet, azok valódi íróját sem fedjük fel.

Kinek a tulajdona lesz a szöveg, amit írtok?

A megírt szöveg a megrendelő (kifizető) tulajdonába kerül, azt saját nevében szabadon felhasználhatja. A szabad használatba beletartozik a módosítás és a továbbadás lehetősége is.
Ha íróként minket jelölnél meg, akkor kérjük, hogy ezt a megjelenés előtt jelezd nekünk.

Változik-e a szerzői jog a korrektúra után?

Természetesen nem. A korrektúrát megrendelő elfogadhatja vagy elutasíthatja az általunk ajánlott módosításokat (nyelvtan, szinonimák, szerkesztési javaslatok). A javítási szolgáltatás kifizetése után semmilyen jogunk nem keletkezik az adott kiadvány szövegére.
Ha meg vagy elégedve a munkánkkal és feltüntetsz minket korrektorként, azt megköszönjük, de háttércsapatként is szívesen dolgozunk neked.

Kié a hangfájl leirat szerzői joga?

A hangfájlok szerzői jogait nem tudjuk vizsgálni, mert nem ismertjük sem az előadót, sem a felvétel körülményeit. A leiratot a megrendelőnek készítjük el, a számlát neki állítjuk ki, ő a fizetésre kötelezett. Ezután pedig az ő felelőssége a szerzői jogok betartása az elkészült szöveg felhasználása során.

netszovegiras@gmail.com
ÁSZF - Adatkezelés
Partnereink

Figyelem! Ha böngésződben engedélyezted, akkor oldalaink sütiket használnak a felhasználói élmény növeléséhez!