Szöveg gondozása, nyelvi és stílus korrektúra, lektorálás

Weboldal-szöveg nyelvi és stílus korrektúrája

Honlapszövegek gondozása, átnézése, frissítése

Ha már megírtad weboldalad szöveges tartalmát és korrektúra céljából átnézetnéd egy-két független szemmel, akkor ebben is számíthatsz ránk. Több szem többet lát – vélekedik a közmondás 🙂 .
Minden honlap előnyére válik, ha a szövege könnyen érthető, kényelmesen olvasható és helyesírási hibáktól mentes. Mi is az ilyen oldalakat kedveljük, ezért törekszünk arra, hogy a tiéd is ilyen legyen. Pártatlan olvasóként elmondjuk véleményünket az oldalaid tartalmáról, szövegéről. Korrektorként pedig jelezzük, hol látunk javítanivalót.

A régebben íródott szövegek is megérdemelnek egy újragondolást, az aktuális (cég)állapotodnak megfelelő frissítést. Érdemes a régi értékek megtartása mellett igazodni a piac és a keresőprogramok újabb kihívásaihoz. A mai igények eltolódtak a bőségesebb, ügyfélközpontú tartalom felé. Minimum 300 szó ajánlott egy weboldalra, de sokak szerint az 1000 szavas szöveg sem hosszú, ha a keresőkben az első oldalakon szeretnénk megjelenni.

A kissé száraz tevékenység- és termékleírásokat is célszerű ügyfélbaráttá varázsolni, stílusban és szerkezetben egyaránt. A gyorsabb tempójú és néha felületes olvasás divatja áttekinthető és logikus felépítést kíván. Kerülendők a bonyolult mondatszerkezetek és a körülményes leírások. Honlapod szövegének gördülékenyebb kialakításában segítünk neked nyelvi és stílus korrektúrával. Szükség esetén a szöveges tartalom bővítésében is partnerek vagyunk.

Weboldal-szöveg nyelvi korrektúra ára

Karakterenként: 1,5 – 2 Ft
Minimális rendelési érték: 3.000 Ft,
ami egy körülbelül 300 szavas honlap átnézését, korrektúráját jelenti a szükséges konzultációval és javaslatokkal az esetleges változtatásokra, bővítésekre.
Több oldalból álló weblapok szövegének tuningjára egyedi árajánlatot adunk.

Kiadványok, e-könyvek nyelvi és stílus korrektúrája

Megjelenés előtti helyesírási és nyelvhelyességi korrektúra

Kitetted az utolsó pontot is a könyved, cikked vagy jegyzeted végére? Amíg jólesően hátradőlsz és erőt gyűjtesz a következő lépéshez, addig ránk bízhatod a megjelenésre szánt kéziratod nyelvi korrektúráját. Ha kéred, akkor a szövegszerkezeti és stílusbeli észrevételeinket is elmondjuk neked.

Egy kiadvány olvasásakor zavaró, ha a szöveg bonyolult megfogalmazásokat és helyesírási vagy elírási hibákat tartalmaz. Saját irományunkban nehezebben vesszük észre ezeket a bakikat, mert sokszor az elképzeléseinket látjuk a „papíron” és nem a leírt szöveget. Az is megesik, hogy túl sok mondanivalónkat sűrítjük be egy szép körmondatba, ami nekünk egyértelmű, de edzetlenebb olvasóink bizony eltévednek benne. Szakmai és képzési anyagok esetén ezek a hibák komoly félreértéseket és bizonytalanságot is okozhatnak a célközönségünknek.

Bátran vállaljuk, hogy mi leszünk első, lelkes olvasóid, akik csak neked mondják el az írásoddal kapcsolatos észrevételeiket. Az elmondáson túl, a szöveg helyesebbé és jobbá tételében is aktívan segítünk. A nyelvhelyességi korrektúra nem csak a hibák kijavítását jelenti, hanem a gördülékenyebb olvashatóságot is elősegíti. Legyen még felhőtlenebb az öröm, amit írásod megjelenésekor érzel, és amit annak olvasásakor éreznek!

Digitális formátumú szövegek, kiadványok korrektúra irányára

Karakterenként: 1,2 – 2 Ft
Minimális rendelési érték: 3.000 Ft,
ami 1-2 db A4-es oldal korrektúráját jelenti a kért szolgáltatásoktól függően.
8 oldal feletti megrendelés esetén külön, kedvezményes árat tudunk ajánlani.

Átírás papírról szerkeszthető formátumba

Kéziratok, írógéppel írt oldalak, levelezések átírása szerkeszthető formába

Jobban szeretsz tollal írni, vagy mostanában térnél át az elektronikus jegyzetelésre? Családtagod, barátod műveit rendeznéd egy ajándék könyvbe? Írott örökséget szeretnél elérhetővé, terjeszthetővé tenni? A megjelenés vagy megismertetés akadálya a papír forma? Ha IGEN a válasz valamelyik kérdésre, akkor éppen jó helyre kattintottál!

Kézzel, vagy írógéppel írt anyagaid átváltoztatjuk számítógépes, szerkeszthető formátumra. Írhatunk betűről betűre, de kérhetsz tőlünk javaslatot nyelvi és stílus korrektúrára is. A leiratot a kívánt oldalformátumra tudjuk tördelni (sorszámozás, betűméret, fejléc, lábléc stb.).

A digitális nyomdák már kis példányszámú megjelenést is kedvező áron kínálnak, ha megfelelően tördelt szöveges anyagot kapnak. Segítünk, hogy a számodra fontos és kedves szövegeid az olvasóid kezébe kerüljenek vagy egyedi ajándék váljon belőlük.

Az elektronikus, digitális formátum előnyei:

  • a szöveg tovább szerkeszthető, módosítható
  • képek, ábrák könnyen beilleszthetőek a szövegbe
  • kis példányszámban is gazdaságos papír kiadás
  • terjesztési lehetőség e-könyvként, kiadványként
  • átadható online és tantermi oktatások jegyzeteként is

Kézirat, gépelt szöveg átírás irányára

Karakterenként: 1,5 – 2,5 Ft
Minimális rendelési érték: 5.000 Ft,
ami általában 2-3 db A4-es oldal átírását jelenti, az olvashatóságtól és a forrásformátumtól függően.
8 oldalnál több szöveg átírási igénye esetén kérd kedvezményes árajánlatunkat.

Legyen helyes a szöveged!

A megkeresés jellege:

Mit kérsz tőlünk?

Adataid az általános adatvédelmi törvények betartásával kezeljük.

netszovegiras@gmail.com
ÁSZF - Adatkezelés
Partnereink

Figyelem! Ha böngésződben engedélyezted, akkor oldalaink sütiket használnak a felhasználói élmény növeléséhez!